Lone har i december 2014 afluttet en klikkertræner uddannelse hos Canis i Silkeorg. Uddannelsesforløbet har varet i 8 måneder med en afsluttende skriftlig og praktisk eksamen.

Når man har en hund der er trænet og som man så begynder at klikketræne, hedder det en "crossoverhund". Jeg startede uddannelsen med Figa og nogle af vanskelighederne ved at have en crossoverhund er, at få hunden til at tilbyde frivillig adfærd uden hjælp eller kommando. Crossoverhunde er dårlige til at tilbyde en frivillig adfærd, idet de ofter har lært, af fejl medfører ubehag og de er blevet forstærket for at være passive. Figa var 4 år da jeg begyndte at klikke træne hende og efter nogen tid begyndte hun at gøre alt det hun ikke måtte. En frusterende overgang - både for hund og fører - men efter et stykke tid fandt Figa ud af , at det kunne betale sig at tilbyde en adfærd på egen hånd. Forskellen er en meget sødere, mere medgørlig tilbydende Figa som har gennemgået en utrolig stor forandring især indenfor lydighedstræning.

Jeg har også lært utrolig meget om hunde og træning på uddannelsen og synes det er godt at man hovedsaligt arbejder med at belønne rigtig adfærd i stedet for at korrigere fejl.

En indlæringsform jeg klart kan anbefale alle hundeejere.